ویژگی های یک حامی خوب
به گزارش آب مایه حیات، همه ما در زندگی خودمان نیازمند برقرار کردن رابطه با دیگران هستیم. بعضی از این روابط بسیار سطحی و گذرا هستند، در حالی که بعضی دیگر ماندگارند و بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل می دهند. حمایتی که فرد می تواند از شبکه اجتماعی خود دریافت کند نقش مهمی در سلامت روانی او دارد.

ویژگی های یک حامی خوب
نویسنده:دکترسیدوحید شریعت*
همه ما در زندگی خودمان احتیاجمند برقرار کردن رابطه با دیگران هستیم. بعضی از این روابط بسیار سطحی و گذرا هستند، در حالی که بعضی دیگر ماندگارند و بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل می دهند. حمایتی که فرد می تواند از شبکه اجتماعی خود دریافت کند نقش مهمی در سلامت روانی او دارد.
مطالعات نشان داده فردی که احساس می نماید فرد یا افرادی وجود دارند که از او حمایت می نمایند، از سلامت روانی بالاتری برخوردار است. اما رابطه افراد باید چه خصوصیاتی داشته باشد تا بتواند در مخاطب خود احساس مورد حمایت بودن را ایجاد کند؟ از مهم ترین خصوصیات این رابطه آن است که یاری نماینده و جوابگوی احتیاجها و مسائل فرد باشید، به خصوص زمانی که فرد به آن احتیاج دارد.
نکته دیگر ضابطه مندی حمایت است، به شکلی که از قبل بتوان رفتارتان را پیش بینی کرد که در چه شرایطی به یاری فرد خواهید آمد و یا در چه شرایطی انتظار دارید که خود فرد از پس مسائلش برآید. نه اینکه وقتی حال تان خوب بود و حوصله داشتید حمایت اش کنید؛ وگرنه، نه! قابل پیش بینی بودن به فرد نوعی احساس امنیت و اطمینان در برابر شرایط احتمالی آینده می دهد.
وقتی که ندانیم دوستان ما در چه شرایطی از ما حمایت خواهند کرد و در چه شرایطی پشت ما را خالی می نمایند دچار اضطراب و سردرگمی خواهیم شد. بنابراین پیوستگی رفتار اهمیت زیادی دارد و هنگامی بیشترین تاثیر را دارد که بتواند تکرار گردد و فرد را در شرایط حساس و بحرانی تنها نگذارد.
نکته مهم دیگر حفظ حد و مرزها و احترام به استقلال فردی است؛ به شکلی که بیش از میزان در کارهای فرد سرک نکشد و نخواهد به هر قیمتی که شده از همه رموز او سر در بیاورد.لازم نیست که حامی بتواند فرد را از کلیه خطرات احتمالی حفظ کند. معمولا عوارض و خطرات این گونه رفتارهای حمایت نماینده بیش از حد، بیشتر از منافع آن است.
پرداختن به تک تک امور و جزئیات هریک از آنها قدرت تصمیم گیری و استقلال فرد را از او سلب می نماید و بسیار آسیب زننده است. بنابراین حفظ نوعی اعتدال و پیوستگی راز ایجاد یک رابطه حامیانه خوب است.
پی نوشت ها :
* روان پزشک
منبع:www.salamat.comمنبع: راسخون