یخدان روستای بحرود فیروزه جان تازه گرفت

به گزارش آب مایه حیات، خبرنگاران/خراسان رضوی فرماندار شهرستان فیروزه از انتها بازسازی فاز یک یخدان تاریخی روستای بحرود فیروزه اطلاع داد و گفت: هدف از بازسازی و احیای این مجموعه تاریخی یاری به حفظ این اثر تاریخی ارزشمند و بعلاوه رونق گردشگری در منطقه است.

یخدان روستای بحرود فیروزه جان تازه گرفت

ابوالفضل حکیم پور در گفت وگو با آب مایه حیات اسم کرد: مجموعه تاریخی یخدان روستای بحرود شهرستان فیروزه یک بنای تاریخی ارزشمند مربوط به دوره قاجاریه است که سال های سال مورد بی مهری واقع شده؛ به طوری که از آن به اسم مکانی برای نگهداری دام استفاده می شد و بسیاری از قسمت های آن در حال تخریب بود.

وی اظهار کرد: به علت اهمیت جلوگیری از تخریب این مجموعه تاریخی، عملیات بازسازی یخدان از سال 1398 در دستور کار نهاده شد اما به علت کمبود اعتبارات تخصیص یافته، امکان بازسازی آن در سال 98 میسر نشد و در سال 99 به صورت مصمم تر و جدی تری موضوع را پیگیری کردیم. به همین منظور اعتباراتی به این اثر تاریخی تخصیص داده شد و کار بازسازی یخدان از بهمن 99 شروع شد.

فرماندار شهرستان فیروزه با بیان اینکه برای بازسازی فاز یک یخدان تاریخی روستای بحرود 150 میلیون تومان هزینه شده، اضافه کرد: تا کنون بازسازی فاز یک این مجموعه تاریخی که شامل نجات سازه اصلی است، اجرا شده و آماده بهره برداری است و فاز 2 آن هم محوطه سازی پیرامونی این اثر است که به زودی و بر اساس نقشه های مورد تایید اداره کل میراث فرهنگی استان بازسازی و بازسازی آن شروع خواهد شد.

ارتقای شرایط اقتصادی با توسعه مشاغل و گردش اقتصادی به وسیله گردشگری در روستا

حکیم پور هدف از بازسازی این اثر تاریخی را علاوه بر یاری به حفظ این اثر ارزشمند، رونق گردشگری در منطقه دانست و گفت: هدف ما این است که با احیا و بازسازی آثار تاریخی و جلوگیری از تخریب این آثار بتوانیم از ظرفیت گردشکری این آثار برای رونق گردشگری استفاده نموده و با توسعه مشاغل و گردش اقتصادی و اقتصادی که به وسیله گردشگری در روستا ایجاد می گردد، شرایط اقتصادی مردم را ارتقا دهیم و از این طریق اقتصاد روستا را از سمت کشاورزی و دامپروری صرف به سمت و سوی گردشگری سوق دهیم.

وی اعلام کرد: خوشبختانه مردم منطقه هم به اهمیت رونق گردشگری در روستا پی برده اند؛ به طوری که در جوار این مجموعه تاریخی بوم گردی هایی در حال احداث است که یکی از این بوم گردی ها اخیرا افتتاح شد و در کنار آن ظرفیت های دیگری از جمله فروش سنگ فیروزه و سایر خدمات گردشگری از جمله در حوزه غذاهای سنتی هم در حال ایجاد است.

حکیم پور در رابطه با اهمیت رونق گردشگری در روستای بحرود توضیح داد: روستای بحرود آثار تاریخی متعددی از جمله یک قلعه تاریخی دارد. بعلاوه اولین کوره آجرپزی منطقه به روش سنتی در همین روستا واقع شده و به گفته بزرگان روستا آجرهای مورد احتیاج برای ساخت عمارت امین الاسلامی نیشابور از همین کوره تأمین شده است.

اهمیت گردشگری بحرود و هم جواری این روستا با حسین آباد کمال

وی ادامه داد: یکی از جنبه های دیگر اهمیت گردشگری در این روستا هم جواری این روستا با روستای حسین آباد کمال است و منزل استاد کمال الملک هم در جوار این روستا و در روستای حسین آباد کمال واقع شده است؛ بنابراین این آثار تاریخی ارزشمند در کنار هم یک بسته کامل به لحاظ گردشگری برای علاقه مندان در این منطقه فراهم نموده است.

فرماندار شهرستان فیروزه گفت: نجات آثار تاریخی از موارد مهمی است که در دستور کار نهاده شده اما به علت اینکه اعتبارات در این بخش محدود و تخصیص ها پایین است در کوشش هستیم تا هم از ظرفیت های بخش دولتی و هم ظرفیت های بخش خصوصی برای این منظور بهره بگیریم.

وی اظهار کرد: تا به امروز یخدان تاریخی روستای بحرود و عمارت اصلی باغ نشاط در این روستا بازسازی شده است. در خصوص بازسازی سایر آثار تاریخی شهرستان هم بر اساس اولویت و مقدار اعتبارات موجود، تصمیم گرفته خواهد شد.

بحرود روستایی از توابع دهستان تحت جلگه بخش مرکزی شهرستان فیروزه در استان خراسان رضوی است که در 7 کیلومتری جنوب مرکز شهرستان واقع شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "یخدان روستای بحرود فیروزه جان تازه گرفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یخدان روستای بحرود فیروزه جان تازه گرفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید