یک ادعای عجیب؛ حمله قریب الوقوع ایران به عربستان ، واکنش آمریکا
به گزارش آب مایه حیات، وزارت امور خارجه آمریکا به داستان سرایی نو روزنامه وال استریت ژورنال علیه ایران واکنش نشان داد.
به گزارش آب مایه حیات، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال روز سه شنبه در مقاله ای مدعی شد که عربستان سعودی اطلاعاتی را با آمریکا به اشتراک گذاشته که حاکی از حمله قریب الوقوع ایران به اهدافی در داخل عربستان سعودی است.
بر اساس این داستان سرایی نو وال استریت ژورنال، ارتش آمریکا و دیگر نیروها در منطقه خاورمیانه، سطح آماده باش را افزایش داده اند.
در همین زمینه ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه شنبه در کنفرانس خبری خود در پاسخ به سوالی در این باره که آیا به شهروندان آمریکایی درباره این تهدید قریب الوقوع در عربستان سعودی اطلاع داده شده است، گفت: من از هیچگونه هشدار کنسولی اطلاعی ندارم.
این مقاله روزنامه آمریکایی در حالی مطرح می گردد که روابط ریاض و واشنگتن طی هفته های گذشته به علت اقدام اوپک پلاس در کاهش دو میلیون بشکه ای فراوری نفت به تیرگی گراییده بود.
اوایل ماه اکتبر جاری بود که سازمان اوپک پلاس اظهار داشت فراوری نفت خود را کاهش می دهد. در پی اعلام این تصمیم، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه سی ان ان گفت این اقدام عواقبی برای روابط واشنگتن و ریاض در پی خواهد داشت.
وزارت خارجه عربستان در واکنش به این اظهارات بیانیه ای صادر و اظهار داشت که هرگونه اظهارات درباره جانبداری ریاض در نزاع های بین المللی پس از تصمیم اوپک پلاس در مورد کاهش فراوری نفت را رد می نماید؛ این اظهارات مبتنی بر واقعیت نیست. تصمیم اوپک پلاس به اجماع همه کشورهای عضو این مجموعه گرفته شده نه به وسیله یک کشور.
جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز روز 13اکتبر با اشاره به اختلافات آمریکا و اوپک پلاس بر سر کاهش فراوری نفت گفت: موافق این حرف اوپک پلاس نیستیم که این تصمیم فقط با مقاصد مالی اتخاذ شده است.طی هفته های اخیر عربستان سعودی به طور علنی و خصوصی این پیغام را به آمریکا مخابره کرد که میخواهد فراوری نفت خود را کاهش دهد. کاری که می دانستیم نفع روسیه را افزایش داده و تأثیر تحریم ها را کاهش می دهد. این مسیری اشتباه است.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این باره گفته است: واشنگتن در حال آنالیز پیغامدهایی برای اقدام عربستان سعودی در اوپک پلاس است. سعودی ها می دانستند که کاهش فراوری نفت، منافع روسیه را به شدت تقویت خواهد نمود و به طور بالقوه اثرات تحریم های ما را کاهش می دهند.
منبع: همشهری آنلاین