بیش از 60 میلیارد ریال برای برطرف شرایط اضطراری بازار تاریخی اصفهان هزینه شد
به گزارش آب مایه حیات، ایرنا/ براساس آخرین گزارشات منتشر شده، بیش از 60 میلیارد ریال برای برطرف شرایط اضطراری بازار تاریخی اصفهان هزینه شد.
حمید محمدنژاد، مدیر مجموعه فرهنگی و تاریخی بازار اصفهان با اشاره به قرارگیری بازسازی بخشهای آسیب پذیر بازار تاریخی اصفهان در اولویتهای عقد قرارداد با پیمانکاران ابنیه تاریخی اضافه کرد: در 11 قرارداد، 66 میلیارد و 830 میلیون ریال برای رسیدگی به بازار پیرامون میدان امام (ره) هزینه شده و بر اساس آن پیمانکاران آغاز به انجام کار نموده اند.
مدیر مجموعه فرهنگی و تاریخی بازار اصفهان گفت: بخشی از این قراردادها و بودجه ها مربوط به تاسیسات اما کلیت آن مربوط به ابنیه تاریخی و بازار پیرامون میدان نقش دنیا است.
وی توضیح داد: این اماکن شامل پشت بام های بازار و ابنیه پیرامون میدان نقش دنیا مثل محدوده پشت بام های اطراف مسجد شیخ لطف الله است که در معرض آسیب های ناشی از نزولات جوی قرار دارند.
به گفته محمدنژاد، با قرارگیری طرح های بازسازی در سامانه مربوطه، برآوردها و آسیب شناسی های لازم انجام و سپس با پیمانکارانی که رتبه (گرید) متناسب با ابنیه تاریخی دارند، قرارداد بسته می گردد.
وی با بیان اینکه وسعت بازار تاریخی اصفهان بسیار زیاد و کار بازسازی نیز یک کار دائمی و حساس است، گفت: بدلیل باران زمستان سال گذشته که منجر به تخریب بخشی از سقف چهارسو قیصریه و موجب نگرانی درباره شرایط بازار تاریخی پیرامون میدان نقش دنیا شد و از سویی بدلیل تصمیم های مدیریتی و هماهنگی میراث فرهنگی و سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان، اقدامات خوبی در این پیوند در حال اجرا است.
مدیر مجموعه فرهنگی و تاریخی بازار اصفهان در ادامه با اشاره به شرایط بازار چیت سازها و سقف چهارسو قیصریه که در بارندگی سال گذشته ریزش نموده بود، گفت: بازسازی بازار چیت سازها هم اکنون به وسیله سازمان نوسازی بهسازی در حال اجرا و تقریبا مرحله سبک سازی چارسو قیصریه رو به سوی بازار دارالشفا در حال اجراست.
محمدنژاد اضافه کرد: این قسمت از بازار به همراه حدود چهار دهنه از محدوده پیرامون آن شرایط نابسامانی دارد. از این رو سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری بازسازی دورتادور سرای چیت سازها را طی قراردادی به پیمانکاران سپرده است.
به گفته وی، علاوه بر بودجه در نظر گرفته شده از سوی میراث فرهنگی، سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری نیز در همکاری با نهادِ متولی آثار تاریخی، بازسازی بخشهایی از بازار را برعهده گرفته است.
محمدنژاد با بیان هماهنگی کامل سازمان نوسازی و بهسازی با اداره کل میراث فرهنگی استان گفت: بازار حسن آباد و بازار قهوه کاشی ها از قسمتهای دیگر بازار تاریخی اصفهان است که از سوی سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در حال تعمیر و بازسازی است.
منبع: همگردی