تا حالا خورش کباب خورده اید؟ ، خورش گَمِج کباب، غذای خوشمزه گیلانی
به گزارش آب مایه حیات، گمج کباب غذایی شمالی است. گمج در زبان گیلکی به معنی دیگ گلی است. احتمالا قدیم الایام گیلانی ها این خورش را در دیگ های گلی درست می کردند؛ به همین علت است که این خورش را گمج کباب می نامند.
گمج کباب یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی است که با طعم های متنوعی درست می گردد.
1. ابتدا قابلمه ای آماده کنید و اندازهی روغن در آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید. سپس پیاز خرد شده را در آن سرخ کنید پس از آن گردو و سبزی مخلوط را به همراه رب گوجه و رب انار اضافه کنید و تفت دهید.
2. یک پیمانه آب را به مخلوط اضافه نموده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کم کم به جوش آید. در این فاصله گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده مخلوط نموده و کمی هم نمک و زردچوبه اضافه کنید. بعد از اینکه خوب گوشت را ورز دادید، آن را با دست به شکل کوفته های ریز درآورید.
3. گوشت های قلقلی را به همان صورت خام به خورش در حال جوش اضافه کنید. بعد شعله اجاق را کم کنید و بگذارید خورش جا بیفتد. آماده شدن این خورش دو ساعت زمان لازم دارد.
مواد لازم
400 گرم گوشت چرخ نموده
100 گرم گردو
2 پیمانه سبزی خرد شده
(مخلوط تره، گشنیز و جعفری)
یک پیمانه پیاز خلالی شده
4 ق س رب گوجه فرنگی
یک عدد پیاز درشت (رنده گردد)
4 ق س رب انار
4 ق س آب انار (در صورت تمایل)
یک پیمانه آب
به اندازه کافی نمک و زردچوبه
به اندازه کافی روغن
منبع: همشهری آنلاین