طرز تهیه کباب تابه ای مجلسی و انواع مختلف آن که باید امتحان کنید
به گزارش آب مایه حیات، با طرز تهیه کباب تابه ای، یکی از خوشمزه ترین و خوش خوراک ترین غذاهای ایرانی آشنا شوید و این غذای ساده را به آسانی در منزل در کمتر از یک ساعت طبخ کنید.
کباب، یکی از غذاهای ملی ایران است که هواداران بسیاری حتی در میان گردشگران خارجی دارد. انواع کباب از جمله کباب کوبیده، جوجه کباب، شیشلیک، کباب چنجه، لقمه، بختیاری و کباب تابه ای در شهرهای مختلف ایران به شکل های مختلف، طبخ و خورده می شوند. کباب را معمولا با نان یا برنج، همراه با گوجه فرنگی کبابی، سبزی خوردن به خصوص ریحان و دوغ سرو می نمایند.
کباب تابه ای که با نام کباب دیگی و کبابچه نیز شناخته می گردد، یکی از انواع ساده کباب است که مواد تشکیل دهنده آن، گوشت چرخ نموده (گوسفندی، گوساله یا مرغ)، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن هستند و معمولا آن را همراه با برنج یا نان، سیب زمینی سرخ نموده یا تنوری، فلفل دلمه ای، سبزیجات و گوجه فرنگی سرخ نموده یا کبابی به سر میز می آورند. کباب تابه ای برخلاف دیگر کباب ها روی آتش یا زغال کباب نمی گردد و به جای این تکنیک، آن را در روغن سرخ می نمایند یا در فر می پزند.
کباب دیگی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که همه به خصوص بچه ها عاشق آن هستند؛ اما آیا شما می دانید طرز تهیه کباب تابه ای مجلسی به چه صورت است؟ بسیاری از افراد، فوت و فن کباب تابه ای یا دلیل جمع شدن کباب تابه ای را بلد نیستند و در پخت این غذا به مشکل برمی خورند. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه کباب تابه ای رستورانی و انواع این غذای لذیذ آشنا کنیم. این غذا به سرعت و به آسانی در خانه آماده می گردد و مناسب زمان هایی است که وقت کافی برای آشپزی در اختیار ندارید.
هرآنچه باید درباره کباب تابه ای بدانید:
- کباب تابه ای و طرز تهیه آن
- نکات مهم برای تهیه کباب تابه ای
- طرز تهیه کباب تابه ای زعفرانی
- طرز تهیه کباب تابه ای بدون روغن
- طرز تهیه کباب تابه ای رسمی
- کباب تابه ای در فر و طرز تهیه آن
- کباب تابه ای مرغ و طرز تهیه آن
- کباب دیگی مازندرانی و طرز تهیه آن
- کباب تابه ای با مغز پنیری و طرز تهیه آن
- خاستگاه کباب تابه ای و انواع آن
- فواید کباب تابه ای
- طعم کباب تابه ای
کباب تابه ای سنتی و طرز تهیه آن
مواد لازم برای 4 نفر
- 500 گرم گوشت چرخ نموده (گوشت گاو، گوسفند یا مخلوط)
- یک عدد فلفل دلمه ای سبز یا قرمز خرد شده
- یک عدد پیاز بزرگ پوست کنده و رنده شده
- 3 عدد گوجه فرنگی حلقه ای خرد شده
- 2 عدد سیب زمینی پوست کنده و خلالی خرد شده
- یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- یک قاشق چای خوری فلفل سیاه
- نصف قاشق چای خوری پودر سیر
- نصف قاشق چای خوری پاپریکا
- یک قاشق چای خوری گرد لیمو
- یک قاشق چای خوری زعفران دم نموده غلیظ
- نمک و زردچوبه به اندازه لازم
- نصف قاشق چای خوری پودر دارچین (اختیاری)
- روغن سرخ کردنی به اندازه لازم
- برنج زعفرانی یا نان تازه برای سرو
- سالاد شیرازی، ماست مخصوص کباب تابه ای و سبزی خوردن برای سرو
طرز تهیه کباب تابه ای سنتی
مرحله اول:
آماده سازی مایه کباب تابه ای: گوشت چرخ نموده، پیاز رنده شده بدون آب، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و در صورت تمایل کمی پودر دارچین را در یک کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس مایه را خوب با دستانتان برای چند دقیقه ورز دهید تا کاملا منسجم گردد. روی کاسه مایه را با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
مرحله دوم:
آماده سازی سس کباب تابه ای: در همین حین، یک ماهیتابه کوچک بردارید و کمی روغن در آن بریزید. ماهیتابه را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا روغن کمی داغ گردد. سپس رب گوجه فرنگی را در آن بریزید و تفت دهید تا رنگ رب خوشرنگ گردد و رنگ آن تغییر کند. پاپریکا را به رب اضافه کنید و آن را برای چند ثانیه تفت دهید. سپس نصف پیمانه آب جوش، گرد لیمو و زعفران را در سس بریزید و بعد از یک جوش کوچک، سس را از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم:
یک ماهیتابه مناسب برای سرخ کردن کباب ها را روی حرارت میانه بگذارید و آن را با روغن چرب کنید. مایه کباب تابه ای را از یخچال دربیاورید و در کف ماهیتابه پهن نموده و صاف کنید، به نحوی که قظر کباب در تمام قسمت های تابه یکسان باشد. با استفاده از چاقو روی سطح گوشت ضربه بزنید و شیارهایی سطحی ایجاد کنید تا کباب حین پخت جمع نگردد و ترد بماند.
پس از گذشت 10 دقیقه، گوشت تغییر رنگ می دهد، آب می اندازد و کوچک تر می گردد. پس از اینکه کباب ها خودشان را گرفتند، آن ها را به صورت طولی یا به شکل دلخواه برش بزنید. پس از سرخ شدن یک طرف، کباب ها را برگردانید تا آن سمت آن ها نیز سرخ گردد.
مرحله چهارم:
گوجه فرنگی های حلقه ای خرد شده و فلفل دلمه ای ها را روی کباب ها بچینید و سس را روی آن ها بریزید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید تا همه مواد با حرارت پایین به مدت نیم ساعت بپزند و جا بیفتند.
مرحله پنجم:
آماده سازی سیب زمینی: سیب زمینی های خلالی خرد شده را در روغن سرخ کنید و روی آن ها کمی نمک و زردچوبه بپاشید. سپس آن ها را روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی پهن کنید تا روغن اضافه آن ها کشیده گردد.
مرحله ششم:
کباب های تابه ای را به همراه گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و سیب زمینی سرخ شده با برنج زعفرانی یا نان سرو کنید. سالاد شیرازی، ماست مخصوص کباب تابه ای و سبزی خوردن را از قلم نیاندازید.
نکات مهم برای تهیه کباب تابه ای
- توجه کنید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید زیرا سس کباب را بدمزه و کمی تلخ می نماید.
- برای تهیه سس کباب تابه ای می توان از سیر رنده شده، پیاز رنده شده، پوره گوجه فرنگی، رب، روغن زیتون، نمک، فلفل، پودر پاپریکا و دارچین نیز استفاده کرد. برای تهیه این سس خوشمزه، پیاز، رب و سیر را در روغن زیتون تفت دهید. سپس نمک، فلفل، پودر پاپریکا و دارچین را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا بوی ادویه ها دربیاید. پوره گوجه فرنگی را در سس بریزید و پس از جوشیدن، مواد سس را با میکسر مخلوط کنید تا یکدست گردد. در نهایت کباب ها را در این سس بخوابانید تا بپزند.
- شما می توانید سیب زمینی را به جای سرخ کردن، در فر بپزید.
- بعضی افراد، سیب زمینی را به صورت حلقه ای برش می زنند و آن ها را روی گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای می پیچند، کمی نمک روی آن ها می پاشند و اجازه می دهند تا سیب زمینی ها همراه با کباب تابه ای بپزند.
- شما می توانید فلفل سبز را لابه لای کباب بگذارید تا کباب، عطر فلفل را به خود بگیرد و خوشمزه گردد.
- برای تهیه ماست مخصوص کباب تابه ای، یک یا دو عدد خیار را در یک کاسه ماست رنده کنید. سپس نعنا، گردوی ریز خرد شده و ریحان خشک را در ماست بریزید و خوب هم بزنید. روی ماست را با گل سرخ، زیره، نعنا و ریحان خشک تزئین کنید.
- طرز تهیه کباب تابه ای گیلانی نیز به همین صورت است. فقط باید در مایه آن علاوه برمواد ذکر شده، یک قاشق چای خوری پودر گلپر، مرزه و ترخون خشک بریزید. برای تهیه سس آن نیز باید علاوه بر رب، از 2 تا 3 قاشق غذاخوری رب انار، 2 حبه سیر رنده شده و یک قاشق چای خوری پودر گلپر بهره ببرید.
نکات مربوط به گوشت
- سعی کنید از گوشت کم چرب برای تهیه کباب تابه ای بهره ببرید. مخلوط گوشت سردست گاو و قلوه گاه گوسفندی در حالتی که گوشت گوسفندی کمی بیشتر باشد، برترین حالت برای کباب تابه ای است.
- اگر چربی گوشت بیش از اندازه باشد، اندازه و سایز کباب تابه ای در هنگام پخت تغییر می نماید و کباب تابه ای جمع می گردد.
- کباب تابه ای را می توان با گوشت مرغ چرخ نموده یا بوقلمون نیز درست کرد. ترکیب سنگدان مرغ و دنبه گوسفندی چرخ نموده نیز برای تهیه کباب تابه ای، گزینه ای فوق العاده است.
- اگر گوشت شما یخ زده است، اجازه دهید تا در دمای اتاق یخ زدایی گردد.
نکات مربوط به مایه کباب تابه ای
- برای داشتن یک کباب تابه ای ترد، آب پیاز رنده شده را بگیرید. تفاله پیاز رنده شده برترین گزینه برای افزودن به کباب تابه ای است. توجه کنید که اگر پیاز را درشت رنده کنید یا قطعه های آن در کباب تابه ای درشت باشند، پیازها خوب سرخ نمی شوند و موقع خوردن، زیر دندان می آیند.
- شما می توانید پودر دارچین را از طرز تهیه کباب تابه ای حذف کنید؛ البته باید بدانید که دارچین، طعم فوق العاده ای به کباب شما می دهد.
- بعضی افراد کمی پودر گلپر هم در مایه کباب تابه ای می ریزند تا کباب، طعم متفاوتی به خود بگیرد.
- در ریختن زردچوبه در مایه کباب تابه ای احتیاط کنید. اندازه کم زردچوبه، طعم خوبی به کباب تابه ای می دهد؛ در حالی که اندازه زیاد آن، مزه اصلی گوشت را تغییر می دهد.
- اگر زمان کافی ندارید، می توانید مرحله قرار دادن مایه کباب تابه ای در یخچال را حذف کنید.
- مایه گوشت و ادویه را برای 3 تا 5 دقیقه خوب ورز دهید تا مواد با هم کاملا مخلوط شوند و مزه مواد به خورد هم برود.
- شما می توانید به جای ورزدادن، مواد را با یک دست از داخل کاسه جمع کنید و چند مرتبه کف کاسه بکوبید تا خوب با هم مخلوط شوند.
- هرگز از تخم مرغ در مایه کباب تابه ای استفاده نکنید.
- اگر مایه کباب تابه ای رقیق بود، اندازهی آرد نخودچی یا آرد زمینی به آن اضافه کنید.
- بعضی افراد از دو قاشق غذاخوری جعفری خرد شده نیز در مایه کباب تابه ای استفاده می نمایند.
- اگر می خواهید در مایه کباب تابه ای، زعفران بریزید، از زعفران غلیظ و کم آب بهره ببرید تا مایه شما شل نگردد.
نکات مربوط به سرخ کردن کباب تابه ای
- روغن را حتما داغ کنید تا کباب ها هنگام سرخ شدن وا نروند و شل نشوند.
- در بعضی طرز تهیه ها در ابتدا در ماهیتابه روغن نمی ریزند. برای این کار گوشت را در کف ماهیتابه پهن کنید و آن را روی شعله ملایم گاز بگذارید. سپس درب ماهیتابه را بگذارید تا کباب ها آب بیندازند و آب به خورد آن ها برود. پس از کشیده شدن آب کباب ها، کمی روغن در آن ها بریزید و پخت را به روش گفته شده ادامه دهید.
- در زمان پخت کباب تابه ای، شعله گاز باید کم باشد تا کباب ها کاملا مغزپخت شوند.
- اگر شعله گاز زیاد باشد، مایه کباب آب نمی اندازد و خیلی زود خشک می گردد؛ اما اگر کباب تابه ای را با حرارت ملایم سرخ کنید، مایه کباب شما آب می اندازد و در خاتمه کباب آبدارتری خواهید داشت. توجه داشته باشید که برای داشتن یک کباب تابه ای آبدار، باید زمان بیشتری برای سرخ کردن کباب صرف کنید.
- برای خوشمزه تر شدن کباب تابه ای، پس از پهن کردن آن در کف تابه، چهار تکه کره کوچک در چهار سمت گوشت قرار دهید تا کم کم روی آن آب گردد و طعم آن به خورد کباب برود.
- در آخرین مرحله سرخ شدن کباب تابه ای می توان اندازهی سماق قرمز نیز روی آن بریزید تا طعم سماق به خورد کباب برود.
- سعی کنید از یک تابه با اندازه مناسب بهره ببرید. بهتر است که قطر مایه کباب در کف تابه، نازک باشد تا کباب ها خوب سرخ شوند و مغز آن ها خام نماند.
- در میانه پخت کباب ها اگر آب غذا تمام شد باید به آن کمی آب جوش اضافه کنید تا کباب ها خشک نشوند و نسوزند.
- یک روش دیگر تهیه کباب تابه ای این است که گوشت را مانند کتلت، تکه تکه در ماهتابه بیندازید و سرخ کنید.
طرز تهیه کباب تابه ای زعفرانی
اگر در پی یک نسخه مجلسی و خوش عطر و بوی کباب تابه ای هستید، طرز تهیه کباب تابه ای زعفرانی را امتحان کنید. برای تهیه این کباب، دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ را با 25 گرم کره ذوب شده مخلوط کنید و در زمان پخت کباب با یک برس تمیز روی کباب بمالید. کباب تابه ای زعفرانی، عطر و بویی وسوسه نماینده و طعمی بی نهایت لذیذ دارد که بدون شک، دل همه را خواهد برد.
طرز تهیه کباب تابه ای بدون روغن
برای تهیه کباب تابه ای رژیمی باید این غذا را بدون روغن درست کنید. طرز تهیه کباب تابه ای رژیمی بسیار ساده است و کافی است برای این کار، یک گریل یا تابه ضخیم چدنی داشته باشید تا کباب تابه ای شما خشک و جمع نگردد. با استفاده از ظرف گریل، آب موجود در گوشت خشک نمی گردد و در نهایت، شما یک کباب تابه ای آبدار و خوشمزه خواهید داشت.
شما بعلاوه می توانید از تابههای دوطرفه هم برای تهیه کباب تابه ای بدون روغن بهره ببرید؛ البته باید بدانید که آب موجود در گوشت خیلی زود در این تابه ها خشک می گردد و در خاتمه، کباب شما بافتی خشک پیدا می نماید.
طرز تهیه کباب تابه ای رسمی
برای تهیه کباب تابه ای رسمی بهتر است از سیخ چوبی بهره ببرید. برای درست کردن این نسخه از کباب تابه ای، کافی است کف یک ماهیتابه نچسب را با روغن چرب کنید و روی حرارت میانه قرار دهید تا داغ گردد. سپس مایه کباب خود را به سیخ بکشید و در ماهیتابه بچینید و روی آن ها سماق بپاشید. بهتر است برای هر کباب تابه ای از 2 یا 3 سیخ چوبی بهره ببرید تا کباب ها از روی سیخ نریزند.
شعله گاز در حین طبخ کباب تابه ای سیخی باید میانه باشد. در اواسط پخت کباب ها، گوجه فرنگی و فلفل ها را به سیخ بکشید و کنار کباب ها بگذارید. سیخ ها را هر چند دقیقه یکبار به آرامی بچرخانید تا کباب ها کاملا مغزپخت شوند. شما می توانید در اواسط پخت، آب پیاز رنده شده را روی کباب ها بریزید و شعله گاز را کم کنید تا کباب ها مغزپخت شوند.
کباب تابه ای در فر و طرز تهیه آن
مواد لازم برای 4 نفر
- 600 گرم گوشت چرخ نموده
- 3 قاشق غذاخوری پودر سوخاری
- یک قاشق غذاخوری سس خردل
- 2 عدد پیاز میانه پوست کنده و رنده ریز شده
- 4 عدد گوجه فرنگی خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری کره
- 2 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
طرز تهیه کباب تابه ای در فر
مرحله اول:
آماده سازی مایه کباب تابه ای: با فشار دست، آب پیازهای ریز رنده شده را خوب بگیرید. سپس پیازها، گوشت چرخ نموده، پودر سوخاری، سس خردل، نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید. مایه کباب تابه ای را برای 10 دقیقه ورز دهید تا مایه حالت چسبندگی به خود بگیرد. سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را برای 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم:
فر را با دمای 250 درجه سانتی گراد روشن کنید تا کاملا گرم گردد. سینی مخصوص فر را با کمی روغن چرب کنید، سپس مایه کباب تابه ای را کف سینی پهن کنید و روی آن را با گوجه فرنگی های خرد شده به صورت مرتب پر کنید. روی سینی را با فویل آلومینیومی بپوشانید و در فر قرار دهید.
مرحله سوم:
پس از گذشت 10 دقیقه، درجه فر را تا 180 درجه سانتی گراد پایین بیاورید و اجازه دهید تا کباب ها به مدت 30 تا 45 دقیقه در فر بمانند و کاملا بپزند. در 10 دقیقه خاتمهی، مخلوط زعفران دم نموده و کره را با یک برس روی کباب ها بمالید و اجازه دهید تا به خورد کباب ها بروند.
مرحله چهارم:
کباب تابه ای را در ظرف سرو مناسب بکشید و با برنج یا نان تازه سرو کنید.
کباب تابه ای مرغ و طرز تهیه آن
مواد لازم برای 4 نفر
- 4 تکه سینه و ران مرغ چرخ شده
- یک عدد پیاز میانه پوست کنده و رنده ریز شده
- 2 حبه سیر پوست کنده و رنده شده
- یک عدد فلفل دلمه ای رنده ریز شده
- 40 گرم کره
- یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه
- 2 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
- یک قاشق غذاخوری سماق قرمز
- 3 قاشق غذاخوری پودر سوخاری
- پاپریکا و ادویه مرغ به اندازه لازم
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
طرز تهیه کباب تابه ای مرغ
مرحله اول:
آماده سازی مایه کباب تابه ای: با فشار دست، آب پیازهای ریز رنده شده را خوب بگیرید. سپس پیازها، سیرها و فلفل دلمه ای رنده شده، کره ذوب شده، آب لیمو ترش، زعفران دم نموده ، سماق قرمز، پاپریکا، ادویه مرغ، نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس مرغ چرخ نموده و پودر سوخاری را در کاسه بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. مایه کباب را برای 10 دقیقه ورز دهید تا کاملا چسبناک و منسجم گردد؛ سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و برای یک تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم:
یک ماهیتابه مناسب را با کمی روغن چرب کنید و روی حرارت میانه قرار دهید تا ماهیتابه داغ گردد. سپس مایه کباب را کف ماهیتابه با قطر یکسان پهن کنید. برای داشتن یک کباب تابه ای مرغ آبدار، باید حرارت زیر ماهیتابه میانه یا کم باشد؛ زیرا زیاد بودن شعله گاز، باعث کشیدن آب کباب می گردد و کباب را خشک می نماید.
مرحله سوم:
پس از سرخ شدن یک طرف کباب ها، آن ها را به صورت طولی برش دهید و برگردانید تا آن سمت آن ها نیز سرخ گردد.
مرحله چهارم:
در آخرین مرحله پخت، کمی زعفران دم نموده و کره روی کباب ها بمالید تا طعم و عطر خوبی به خود بگیرند.
مرحله پنجم:
کباب تابه ای مرغ را با برنج یا نان تازه سرو کنید.
کباب دیگی مازندرانی و طرز تهیه آن
مواد لازم
- یک کیلو گوشت ران گوسفند
- یک عدد پیاز پوست کنده و ریز خرد شده
- 6 حبه سیر پوست کنده
- 2 عدد گوجه فرنگی خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- یک قاشق غذاخوری رب نارنج
- 5 عدد آلو بخارا
- 8 عدد آلوچه برغانی
- 8 عدد آلو قرمز یا گوجه سبز محلی
- نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه کباب دیگی مازندرانی
مرحله اول:
گوشت را به تکه های بزرگ قسمت کنید. سپس وسط هر تکه را بک برش کوچک بزنید و یک حبه سیر در این شکاف ها قرار دهید.
مرحله دوم:
کمی روغن در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس پیازها را در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. گوشت ها را به پیازها اضافه کنید و کمی آن ها را تفت دهید تا رنگ آن ها عوض گردد.
مرحله سوم:
گوجه فرنگی و سیرهای به جای مانده را در ماهیتابه بریزید و تفت دهید. سپس در ماهیتابه آب بریزید تا روی گوشت ها را بگیرد. درب ماهیتابه را ببندید و شعله گاز را کم کنید تا گوشت ها بپزند.
مرحله چهارم:
پس از گذشت نیم ساعت آلو بخارا، آلو برغانی و گوجه سبز را اضافه کنید و مواد را برای چند ساعت با درب بسته بپزید.
مرحله پنجم:
رب گوجه فرنگی را جداگانه در روغن سرخ کنید و همراه با رب نارنج، نمک و فلفل به غذا اضافه کنید. اجازه دهید تا کباب دیگی به روغن بیفتد و سپس آن را سرو کنید.
کباب تابه ای با مغز پنیری و طرز تهیه آن
مواد لازم
- 400 گرم گوشت چرخ نموده
- دو سوم پیمانه پودر پنیر پارمیسان
- 2 عدد پیاز میانه پوست کنده و رنده شده
- 2 قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی
- پنیر چدار به اندازه لازم
- فلفل سیاه و ادویه به اندازه لازم
طرز تهیه کباب تابه ای با مغز پنیری
مرحله اول:
پیاز و گوشت را با هم برای چند دقیقه ورز دهید، سپس پودر پنیر پارمسان، فلفل و ادویه را به مخلوط گوشت اضافه کنید و دوباره مواد را خوب ورز دهید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و مایه را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله دوم:
از مخلوط گوشت به اندازه یک پرتقال بردارید و در کف دستتان پهن کنید. یک تکه از پنیر چدار را وسط گوشت قرار دهید و گوشت را روی پنیر جمع کنید و به آن شکل دهید.
مرحله سوم:
کمی روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. سپس کباب ها را در کف آن بچینید تا سرخ شوند. پس از سرخ شدن یک سمت کباب ها، آن ها را پشت و رو کنید.
مرحله چهارم:
سس گوجه فرنگی یا رب را با کمی آب رقیق کنید و روی کباب ها بریزید. کباب ها را برای نیم ساعت روی شعله ملایم گاز بپزید تا آب آن ها کشیده گردد.
خاستگاه کباب تابه ای و انواع آن
کباب تابه ای از غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی به شمار می آید. کباب تابه ای را در بعضی شهرهای ایران از جمله اراک در دیگ یا قابلمه طبخ می نمایند و به همین دلیل به آن کباب دیگی می گویند؛ البته طرز تهیه کباب دیگی هم دقیقا مشابه کباب تابه ای است.
جالب است بدانید که یک نوع کباب، شبیه به کباب تابه ای ایرانی در کشور بلغارستان درست می گردد که نام آن، کبابچه است. بلغاری ها کبابچه را با سیب زمینی سرخ نموده، پنیر بلغاری و نوشیدنی های سرد مانند دوغ و نوشابه سرو می نمایند و برای طعم دار کردن گوشت این کباب از زیره و فلفل سیاه استفاده می گردد. طرز تهیه کباب تابه ای ترکیه ای نیز شبیه به کباب تابه ای ایرانی است.
فواید کباب تابه ای
- طبع گوشت گوسفند، گرم است و حاوی پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین B1 و سلنیوم است. خوردن گوشت گوسفندی به درمان کم خونی، مبارزه با سرطان و جلوگیری از ابتلا به آن، کاهش وزن، سلامت پوست و جلوگیری از سکته مغزی یاری می نماید. اندازه بالای کالری و پروتئین موجود در این گوشت نیز، انرژی تحلیل رفته شما در طول روز را برمی گرداند.
- طبع گوشت گاو، سرد است و منبع غنی پروتئین، ویتامین B1 و روی است. تقویت سیستم دفاعی بدن، جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی، محافظت از قلب و جلوگیری از سکته قلبی، مقابله با سرطان و کنترل و کاهش کلسترول از فواید گوشت گاو هستند.
- کاهش قند خون، درمان سرماخوردگی، آلرژی های فصلی، گلو درد، گوش درد، خواب راحت، مقابله با استرس و افسردگی، سلامت قلب، خوشبو کردن دهان و پایین آوردن تب از جمله خواص مصرف پیاز هستند.
طعم کباب تابه ای
اگر حوصله آشپزی ندارید و می خواهید در کوتاه ترین زمان ممکن، یک غذای خوشمزه و باب میل همه درست کنید، برترین گزینه پیش روی شما، کباب تابه ای است. این غذا با بافتی لطیف و طعمی لذیذ همراه با عطر و بوی کره و زعفران آن قدر وسوسه نماینده است که بی درنگ نظر همه را بر سر سفره به خود جلب خواهد نمود.
کباب تابه ای را در کنار پلوی زعفرانی، کره، مخلوط سبزیجات، گوجه فرنگی سرخ نموده و سیب زمینی سرو کنید تا غذایی کامل و تمام عیار داشته باشید. این غذا را می توان برای ناهار یا شام و حتی در مهمانی های مجلسی درست کرد و از طعم و مزه بی نهایت خوشمزه آن لذت برد.
آیا در پی طرز تهیه کباب تابه ای دونفره می شد؟ اگر دوست دارید یک کباب دیگی خوشمزه درست کنید، دست به کار شوید و از طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه ارائه شده در این مقاله بهره ببرید. اگر پیروز به درست کردن این غذای لذیذ شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن آب مایه حیات در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران آب مایه حیات در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / تابناک / samfood.ir / parsiday.com / اُکالا / chishi.ir / نمناک