نباید هایی برای مراقبت از دندان
به گزارش آب مایه حیات، ممکن است کودک به خوردن شیر زمان خواب عادت کند و قند موجود در شیر در طول شب روی دندان های او باقی بماند؛ پس بهتر است شیر دادن هنگام خواب را به طور کلی از برنامه کودک حذف کنید.
نباید هایی برای مراقبت از دندان
سلامت دهان و دندان و مراقبت از دندان ها از موضوعاتی است که هم در زیبایی و هم در سلامت فرد نقش بسزایی دارد. توصیه های زیر یاری می نماید دندان هایی سالم تر و زیبا تر داشته باشید. آمارها می گویند که فقط یک درصد جمعیت بین 34 تا 45 سالهٔ کشورمان دهان سالم و بدون دندان پوسیده هستند! بله متاسفانه شاخص های سلامت و بهداشت دهان و دندان، نشان مثبتی از شرایط مناسب و مطلوب سلامت دهان و دندان در ایران ندارند! برای آگاهی از خطراتی که سلامت دهان و دندان را تهدید می نماید و پیشگیری از آسیب های آن با ما همراه باشید.
انجام ورزش های سنگین، بدون محافظ دهان
اگر فوتبال آمریکایی، هاکی، کاراته و یا ورزش هایی از این قبیل انجام می دهید، هرگز بدون محافظ دهان وارد زمین نشوید. این محافظ پلاستیکی ردیف بالایی دندان های شما را محافظت می نماید. عدم استفاده از محافظ دندان های در این گونه بازی ها ممکن است باعث شکستگی و یا کنده شدن دندان های شما گردد. شما می توانید این محافظ ها را به سادگی از داروخانه ها، یا دندانپزشکان، و یا فروشگاه های تخصصی این گونه ورزش ها تهیه کنید.
شیر دادن به کودک در هنگام خواب
همواره برای مراقبت از دندان دیر است. دادن شیر مادر، آبمیوه و یا شیر خشک در هنگام خواب به کودک، باعث پوسیدگی دندان های در حال رشد او می گردد. ممکن است کودک به خوردن شیر زمان خواب عادت کند و قند موجود در شیر در طول شب روی دندان های او باقی بماند؛ پس بهتر است شیر دادن هنگام خواب را به طور کلی از برنامه کودک حذف کنید.
بیشتر بدانید: مراقبت از دندان نوزاد چگونه است؟
سوراخ کردن زبان (پیرسینگ زبان)
هر چقدر هم تصور کنید که پیرسینگ (piercing) یا سوراخ کردن و تزئین آن شما را زیبا تر و به روز تر می نماید، نمی تواند آسیب هایی که غذا خوردن با یک وسیله فلزی در دهان، به دندان های شما وارد می نماید را نادیده بگیرید. البته پیرسینگ لب ها هم به همین میزان خطرناک است. زمانی که فلز به لثه ها برخورد می نماید، باعث آسیب جدی به لثه شده که در نهایت منجر به از دست دادن دندان می گردد. دهان محل تجمع باکتری های گوناگون است و سوراخ کردن زبان خطر عفونت و التهاب در آن ناحیه را افزایش می دهد. در نهایت قبل از انجام پیرسینگ زبان یا لب ها بهتر است که با یک دندانپزشک متخصص مشورت کنید.
دندان قروچه یا سائیدن دندان ها به هم
ساییدن دندان ها به یکدیگر یا همان دندان قروچه، باعث از بین رفتن تدریجی دندان می گردد. این عادت بر اثر اختلال در خوابیدن و استرس به وجود می آید. کسانی که دچار دندان قروچه هستند بهتر است از خوردن غذاهای سفت در طول روز خوددرای نمایند تا درد دندان ها کمتر گردد. بعلاوه با استفاده از محافظ دندان در شب، آسیب کمتری به دندان ها وارد خواهد شد.
شکلات ها و آب نبات های چسبناک
تمام محصولات قندی باعث پوسیدگی دندان می شوند، اما بعضی از آب نبات ها به مراتب از بقیه خطرناکتر هستند. آب نبات های چسبنده به هم و چسبناک مانند پاستیل به دندان ها می چسبد و به تدریج قند موجود در آن ها به اسید تبدیل می گردد و مینای دندان را از بین می برد. اگر به خوردن این نوع آبنبات ها عادت نموده اید، آن ها را همراه غذا میل کنید و از مصرف آن ها به تنهایی اجتناب کنید. هنگام غذا خوردن بزاق بیشتری فراوری می گردد که اسید فراوری شده آبنبات را از بین می برد.
نوشابه و سایر نوشیدنی های گاز دار
زمانی که صحبت از شکر افزودنی به مواد غذایی می گردد، تنها خطر تهدید نماینده دندان ها آب نبات ها نیستند. نوشابه و سایر نوشیدنی های گازدار در هر قوطی حاوی حدودا 11 قاشق چای خوری شکر هستند. در ضمنًً این نوشیدنی ها شامل اسید فوسفوریک و کیتریک هم هستند که مینای دندان را از بین می بردند. نوشیدنی های رژیمی ممکن است قند کمتری داشته باشند اما کماکان اسیدهای بیشتری در مواد مصنوعی اضافه شده به آنها وجود دارد.
باز کردن بسته بندی ها با دندان
ممکن است باز کردن بسته های پلاستیکی مانند سس های کنار غذا، و یا در بطری با دندان آسان تر باشد، اما این عادت مخرب باعث آسیب رسیدن جدی به دندان های شما می گردد. استفاده از دندان به نام ابزاری برای باز کردن بسته بندی ها، باعث خرد شدن و خراب شدن دندانهایتان می گردد و هم گاها باعث پاره شدن لب ها و یا زخم شدن لثه ها می گردد. بهتر است دندان های خود را فقط به غذا خوردن اختصاص دهید و برای سایر کارها از ابزارهای مناسب مانند بطری باز کن و قیچی بهره ببرید.
خوردن چیپس سیب زمینی
باکتری موجود در پلاک های روی دندان، غذاهای که حاوی نشاسته هستند را به اسید تبدیل می نماید. تنها اگر غذا به مدت 20 دقیقه بین دندان ها باقی بماند، اسید به دندانها هجوم می آورد. بنابراین حتماً پس از خوردن چیپس و غذاهای نشاسته ای از نخ دندان بهره ببرید.
سیگار کشیدن و استعمال دخانیات
سیگار کشیدن و استعمال سایر انواع دخانیات مثل پیپ و قلیان باعث ایجاد لکه روی دندان می گردد. بعلاوه در طولانی مدت بر اثر ایجاد بیمارهای لثه، باعث افتادن دندان می گردد. تنباکو باعث سرطان دهان ، زبان و لب ها می گردد. اگر برای ترک سیگار در پی یک علت قانع نماینده هستید، داشتن لبخندی زیبا و دندان هایی زیبا تر می تواند یکی از هزاران علت شما باشد.
پرخوری و افراط در غذا خوردن
افراط در خوردن شامل خوردن بیش از میزان شیرینی و شکلات منجر به خراب شدن دندان ها می گردد. بعضی از کسانی که به غذا خوردن اعتیاد دارند برای این که سالم بمانند اقدام به استفراغ عمدی می نمایند (بیماری بولیمیا نوعی بیماری است که در آن فرد پس از پر خوری زیاد به عمد استفراغ نموده ، تا از چاقی جلوگیری کند). این کار هم به شدت به دندان های آسیب وارد می نماید. اسیدهای قوی معده که با استفراغ کردن بالا می آیند، باعث ساییده شدن، شنماینده شدن و ضعیف شدن دندانها می گردد. بعلاوه این اسیدها باعث بد بو شدن نفس هم می گردد. بولیمیا باعث بیماریهای زیادی می گردد بنابراین در این خصوص حتما با یک پزشک متخصص مشورت نمایید.
منبع:سایت ستاره
منبع: راسخون