نکاتی درباره سفر با سالمندان و سفری زیبا

به گزارش آب مایه حیات، یه سفر شاد و دسته جمعی، برترین راه برای آزادی فکرمونه. سفری که برای آرامش همه اعضای خانواده باشه! چون لذت های اون رو تو مطالب قبلی واستون شرح دادیم. حالا خیلی بهتر میشه که پدر بزرگ و مادربزرگ ها رو هم با خودمون همراه کنیم. باور کنین تبدیل به تجربه لذت بخشی برای همه اعضا خانواده میشه، چون برترین لذت برای سالمندای خانواده، وقت گذروندن با بچه ها و نوه نتیجه هاست. در واقع لحظاتی که همه اعضای خانوادشون باهم جمعن و میخندن، روحشون رو تازه میکنه بنابراین بهتره تا تجربه موندگاری براشون بسازیم، مثل تدارک تماشا یه سفر عالی. اما یادتون باشه که ترجیحا مقصد سفر، بهتره که طبق علایق پدربزرگ ها و مادربزرگامون باشه! مقصد میتونه رفتن به یه مکان زیارتی و یا سر زدن به شهر قدیمی یا زادگاهشون باشه! سفری که برای سالمندان در نظر گرفته میشه، بیشتر به وضع سلامت و درمان اون ها بستگی داره و بهتره که از یک ماه قبل هم آماده بشن. به این صورت که اول باید از وضع سلامت جسمانیشون مطمئن بشیم که اگر هم لازم باشه، پزشک براشون آزمایش تجویز کنه و داروهای لازم هم تهیه بشن. اما قبلا از این که خودمون تصمیم بگیریم و به اصطلاح یهویی ببریمشون! بهتره که تو گفتارمون، نکاتی درباره سفر با سالمندان رو هم رعایت کنیم که در ادامه درباره راهنمای سفر با سالمندان، بیشتر شرح خواهیم داد.

نکاتی درباره سفر با سالمندان و سفری زیبا

لحن گفتارمون با سالمندان!

1. پیشنهاد بدیم نه دستور: آزادی عمل رو در بین نکاتی درباره سفر با سالمندان ازشون نگیریم و با تشویق و ترغیب کردن، اون ها رو با خودمون همراه کنیم.

2. انتقال حس مفید بودن: از تجربه لذت بخش سفر دسته جمعی و خاطرات خوش براشون بگیم و از جاهای زیبایی که قراره ببینین و ازش لذت ببرن، واسشون تعریف کنیم. چون ممکنه مخالفت کنن و بگن که حوصله سفر رو ندارن.

3. کودک نیستند: نباید بهشون امرو نهی کنیم تا حس کنن از خود اراده ای ندارن!

دربـاره سفر تحـقیق کنیـم

بهتره که قبل از در نظر گرفتن مکان سفر، ازشون بپرسیم و بدونیم که از بین سفرهای هوایی، ترن، اوتوبوس و کشتیرانی کدوم رو بیشتر ترجیح میدن! بعد راجب مکان های که تو نظرمون هست، باهاشون گفتگو کنیم. وقتی مقصد تعیین شد میتونیم برای رزرو بلیت و هتل و محل اقامت برنامه ریزی می کنیم. این نکات درباره راهنمای سفر با سالمندان می باشد.

چمدان رو به دقت بسته بندی کنین

سعی کنین تا جایی که امکان داره سبک و کم حجم بسته بندی کنین. غیر از وسایل ضروری مثل پوشاک و لوازم شخصی، وسیله اضافه داخل چمدان قرار ندیم. بهتره که ساک دستی کوچکی هم برای قرار دادن داروها، آب معدنی، لیوان و یا تنقلات سالم، داخل هواپیما همراهشون باشه.

اقدامات لازم حین سفر

در ابتدا مدارک لازم برای سفرتون رو تهیه کنین و گذرنامه و کپی های مخصوص رو همراه داشته باشین. در هواپیما مکان هایی برای افراد سالمند و کم توان در نظر گرفته شده و حتما کیف دارهاشون رو همراه داشته باشین و برای خدمات غذایی هم، غذاهای رژیمی براشون رزرو کنین وقتی که به فرودگاه مقصد هم رسیدین میتونین درخواست صندلی چرخ دار کنین و از افرادی که برای یاری در فرودگاه مستقر هستن هم میتونین یاری بگیرین.

تنهایشان نگذارید

به علت یکسری از ناتونی های جسمی متعدد، بهتره که تو همه شرایط سفر کنارشون باشین و تنهاشون نگذارین و بهشون حس امنیت و راحتی بدین. بهتره که همراهشون مقداری پول نقد باشه و از محکم و امنیت کیفشون هم اطمینان پیدا کنین. تا جایی که امکان داره تنها جایی نرند و همواره هم بالش کوچکی همراهشون باشه تا راحت تر بنشینن و استراحت کنن. یادتون باشه تا مرتب ساعات دارو هاشون رو یاد آوری کنین یا ساعت مخصوصی برای هشدار زمانش هم در راهنمای سفر با سالمندان تنظیم کنین.

اگر آلزایمر دارند، آن ها را به زادگاهشان ببرید

اگه کمی آلزایمر دارن، اون ها رو به زادگاه و جایی که متولد و بزرگ شدن ببرین و ازشون بخواین تا در حالی که دارین قدم میزنین، خاطرات اون دوران رو هم براتون تعریف کنن. اگه به شهر زیارتی سفر کردین، با توجه به امنیت و نگهداری از اون ها به اون مکان برین. تمام تلاشتون رو بکنین تا راضی باشن و به آرزوهاشون برسن.

از تورها هم استقبال کنین

باهاشون مشورت کنین و پیشنهاد بدین که از تورهای گردشگری هم استفاده کنن چون با این تورها میتونن با همسن و سالانشون سفر کنن و هم خدمات و گردشگری مخصوص دارن که بهشون توجه میکنن که طبق مکان های مورد علاقه اون ها هم به نقاط مختلف سفر میکنن. اما بهتره در این سفرهای توری هم یک نفر از خانواده همراهشون باشه چون فقط اعضای خانواده هستن که از عادات هم باخبرن.

ولیچر تهیه کنید

چون سالمندان مثل کم سن و سال ترها توانایی پیاده روی مسافت های زیاد رو ندارن، بهتره که یه صندلی چرخدار تهیه کنین و اگه خسته شدن اون ها رو با ویلچر همراهی کنین. هم پا درد نمیگیرن و هم شما استرس خسته شدن و حوصله سر رفتنشون رو ندارین.

غذا و خورد و خوراک

بهتره که در حین سفر دقت بیشتری به غذاهای پدربزرگ ها و مادربزرگامون داشته باشیم. رژیم غذاییشون باید مناسب باشه که شور و یا سنگین نباشن و تنقلات وآجیل هم زیاد مصرف نکنن. بیشتر سعی کنین غذاهای تازه و سبزیجات میل کنن و اگه دلشون خواست، غذاهای محلی اون مکان رو هم امتحان کنن.

ساختن یه خاطره خوب تو ذهنشون

درنهایت سعی کنیم همواره تو هر حالی از زندگیمون هوای بزرگتر ها و سالمندان اطرافمون رو داشته باشیم. اون هایی که جز اعضای خانوادمون هستن رو شاد کنیم و خاطره های خوش تو ذهنشون بسازیم یا حتی سالمندان غریبه که بهشون احترام بزاریم و تو جامعه بیشتر هواشون رو داشته باشیم.

منبع: همگردی

به "نکاتی درباره سفر با سالمندان و سفری زیبا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکاتی درباره سفر با سالمندان و سفری زیبا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید