کشف دنیایی گمشده متعلق به یک میلیارد سال قبل
به گزارش آب مایه حیات، دانشمندان میکروارگانیسم های باستانی را کشف نموده اند که بین یک تا 1.6 میلیارد سال پیش می زیسته اند. این موجودات احتمالا در محیط های دریایی زندگی می کردند.
به نظر می رسد هر چه بیشتر درباره تکامل حیات بیاموزیم، اسرار بیشتری کشف می کنیم. در تحقیقات نو به تازگی فسیل هایی از موجودات ناشناخته کشف شده است که احتمالا متعلق به حدود یک تا 1.6 میلیارد سال پیش هستند. این موجودات کوچک که با نام پروتوستول بیوتا شناخته می شوند، در دنیای با اکسیژن بسیار کمتر از جو کنونی زندگی می کردند و در آبراهه های سیاره ما می زیسته اند.
این ارگانیسم ها که متعلق به خانواده یوکاریوت ها بوده اند، دارای ساختار سلولی پیچیده با میتوکندری و هسته بوده اند و با یوکاریوت های امروزی مانند حیوانات، گیاهان و آمیب ها بسیار متفاوت بوده و با نیازهای محیط خود سازگار بودند.
این موجودات باستانی که به وسیله دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا(ANU) و انجمن هلمهولتز(Helmholtz) از مراکز تحقیقاتی آلمان کشف شدند، رکورد فعلی قدمت استروئیدهای فسیلی را تا 1.6 میلیارد سال(از 800 میلیون) توسعه دادند. یکی دیگر از دستاوردهای قابل توجه در نحوه انجام این کشف نهفته است.
همانطور که جوخن بروکس(Jochen Brocks)، استاد دانشگاه ملی استرالیا و یکی از اولین نویسندگان این مطالعه شرح داده است، دانشمندان ابتدا باید آنچه را که در پی آن بودند، با استفاده از ترکیبی از روش ها برای تبدیل انواع استروئیدهای مدرن به معادل فسیل شده شان ترسیم می کردند. این به آنها اجازه داد تا آثار نادیده گرفته شده در مولکول های چربی فسیلی را در داخل یک سنگ 1.6 میلیارد ساله که در انتهای اقیانوس در نزدیکی قلمرو شمالی استرالیا قرار گرفته است، بیابند.
انجام کشف
دکتر بنجامین نترشیم(Benjamin Nettersheim) از دانشگاه برمن و نویسنده اول دیگر مطالعه در خصوص چگونگی معین مکان یافتن موجودات اولیه شرح داده است. او می گوید که هدف آنها ردیابی بقایای مولکولی موجودات اولیه تا آنجا که ممکن است در تاریخ زمین است.
او شرح می دهد: ما براساس تحقیقات قبلی می دانستیم که چگونه و در کجای زمین می توان این آثار مولکولی گران بها از حیات اولیه روی زمین را پیدا کرد. تنها چند مکان در دنیا وجود دارد که رسوبات باستانی بیشتر از عمق چند کیلومتری در آن ها دفن نشده اند و هرگز به حدی گرم نشده اند که اطلاعات بوم شناختی تشخیصی بیومولکول های زیستی اصلی به طور کامل به وسیله گرما و فرآیندهای دگرگونی زمین شناسی از بین می رود.
یکی از این مکان ها که هنوز فسیل های مولکولی تشخیصی در آن وجود دارد، در شمال استرالیا است. همانطور که دکتر نترشیم شرح داد، سنگ های رسوبی در آنجا در طول 1.64 میلیارد سال از تاریخ زمین شناسی تغییرات بسیار کمی را متحمل شده اند.
منبع: گردشبان