گام مهم وزارت کار برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی
به گزارش آب مایه حیات، تهران (پانا) - سرپرست معاونت اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه صدور مجوزهای الکترونیکی در مدت زمان کمتر از 3 روز یکی از مهم ترین اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، مطرح کرد که با این اقدام انرژی وزارتخانه به جای اینکه صرف صدور مجوز گردد و کسب وکارها زمان زیادی در انتظار باشند ابتدا در زمان کم، مجوز برای افراد واجد شرایط صادر می گردد و بعد این انرژی به سمت نظارت بیشتر و دقیق تر بر کسب وکارها صرف می گردد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 1401 را سال فراوری، دانش بنیان و اشتغال آفرین نام گذاری کردند و از سوی دیگر رییس جمهوری در پیغام نوروزی خود، حمایت از فراوری و ایجاد اشتغال را در صدر برنامه های دولت برای سال 1401 مطرح کرد.
یکی از موضوعات مهم در ایجاد اشتغال کارآفرین و فراوری، دریافت مجوز کسب و کار است. این موضوع سهولت، از آن دست دغدغه هایی بود که وقتی پای صحبت صاحبان کسب وکار می نشستیم از کندی دریافت مجوز گله مند بودند و وزیر تعاون دولت سیزدهم از همان روزهای نخست حضور همت کرد تا این مهم برطرف و رجوع گردد.
دستور وزیر کار برای ساماندهی مشاغل خانگی
حجت الله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در نشست ساماندهی مشاغل خانگی که در دی ماه سال 1400 برگزار گردید، مشاغل خانگی را به سه دسته تقسیم نموده و عنوان نموده بود: کسب وکارهای خانگی به سه دسته تقسیم می شوند؛ فهرست نخست فعالیت های ممنوعه، فهرست دوم فعالیت های مجاز و فهرست سوم جزو فعالیت هایی است که غیر از این دو فهرست هستند. در نهایت بر ساماندهی هرچه سریع تر صدور مجوز کسب وکارهای خانگی تأکید نموده بود.
به گفته مهناز امدادی، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی حدود 172 شغل خانگی نیازمند مجوز هستند و حالا وزارت کار شرایطی فراهم نموده است تا متقاضیان برای کسب صدور مجوز آنی، درخواست خود را ثبت نموده و بعد از آن حداکثر سه روز کاری دستگاه اجرایی زمان دارد که این درخواست را به ثبت برساند، در غیر این صورت سامانه به صورت اتوماتیک مجوز را صادر می نماید.
بستر صدور مجوز آنی فراهم شد
محمود کریمی بیرانوند، سرپرست معاونت اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت وگو با پانا با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین اقدامات این وزارتخانه صدور مجوزهای الکترونیکی کسب وکار در کمتر از مدت زمان 3 روز بود، شرح داد: ما در حوزه مشاغل خانگی این مهم را عملیاتی نموده و بستری فراهم کردیم تا در همان روزهای راه اندازی سامانه، 350 مجوز به صورت آنی صادر گردد، یعنی همین لحظه می توانید به سامانه بروید و اطلاعات خودتان را ثبت کنید و مجوز بگیرید و این مانعی نیست.
وی اضافه نمود: در سامانه کسب وکار خانگی در کمتر از 5 دقیقه مجوز صادر می کنیم و مجوزهایی که سروصدا دارند باید تحت نظارت وزارت مطبوع باشند، مخصوصاً کارهایی که با تغذیه و بهداشت مردم سروکار دارند باید تحت رصد باشند و نظارت کلی وجود داشته باشد.
نظارت دقیق را بر صدور مجوز ترجیح دادیم
سرپرست معاونت اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اینکه با توجه به سرعتی که در دادن مجوز به وجود آمده آیا نظارتی هم هست یا نه اظهار کرد: ما اعتقادمان این است که انرژی را در حوزه صدور مجوز ذخیره کنیم و این را به حوزه نظارت ببریم. پیش از این کل انرژی پرسنل صرف این می شد که مجوز صادر گردد و حالا این را جابجا نموده ایم. درواقع قرار را بر این گذاشته ایم که ابتدا کار شروع گردد و بعد انرژی به سمت نظارت برود. درواقع جابجایی وقت و انرژی کارشناس ها را انجام دادیم.
وی درباره اینکه چرا فعالیت هایی که آمیخته با کارآفرینی هستند باید مجوز دولتی داشته باشند، مطرح کرد: موضوع کارآفرینی همیشه با خلاقیت همراه است و اصل این مهم درست است ولی سازوکارهای قانونی هر کشوری تعیین است و باید حاکمیت بر فعالیت همه کسب وکارها نظارت داشته باشد تا درست سیاست گذاری کند.
ذات کارآفرینی با صدور مجوز تناقض ندارد
کریمی بیرانوند اظهار کرد: اینکه هر کسی هر کاری بخواهد انجام دهد نه فقط در حوزه کارآفرینی بلکه در هر رسته دیگری که باشد، قابل پذیرش نیست و باید تحت رصد، نظارت و سیاست گذاری باشد ولی این به معنی این نیست که مانعی برای آن تعریف گردد. ذات کارآفرینی با دریافت و دادن مجوز در تناقض نیست؛ اگر در بستر اجتماعی این فعالیت بروز داشته باشد این نوعی همسان سازی و کانال کشی است.
منبع: خبرگزاری پانا