کشف مجموعه نادری از اشیای نقره ای متعلق به دوره وایکینگ ها در نروژ
به گزارش آب مایه حیات، ایسنا/ براساس گزارش های بدست آمده، کشف مجموعه نادری از اشیای نقره ای متعلق به دوره وایکینگ ها در نروژ صورت پذیرفت.

یک جوینده گنج در نروژ مجموعه نادری از اشیای نقره ای را در استیوردال واقع در مرکز نروژ کشف نموده که گمان می رود به دورن وایکینگ (قرن هشتم تا یازدهم میلادی) تعلق دارد.
این مجموعه که در عمق چند سانتیمتری زمین دفن شده بود، از 46 شی تشکیل شده است. همه این اشیا از نقره ساخته شده اند. در این مجموعه فقط دو انگشتر سالم به جای مانده است. سایر اشیای این مجموعه را تکه های سکه، دستبند و سایر زیورآلات تشکیل داده است.
این اکتشاف به وسیله پاول بدنارسکی (Pawel Bednarski) یک جوینده گنج آماتور و با استفاده از دستگاه فلزیاب پیش از کریسمس سال گذشته اجرا شده است. این یک اکتشاف اتفاقی بود و او به هیچ وجه انتظار نداشت با چنین گنجینه ای روبرو گردد.
بدنارسکی نخست دو حلقه را پیدا کرد و سپس به حفاری ادامه داد تا این که به هر 46 شی تاریخی دست پیدا کرد. این اشیا درحالی کشف شدند که در عمق دو تا هفت سانتیمتری زمین دفن شده بودند.
او زمانی که به اهمیت باستان شناسی این اشیا پی برد به کارشناسان باستان شناسی منطقه خبر داد و این اکتشاف را بیان کرد.
این گنجینه در حقیقت از ده ها شی نقره تشکیل شده که بر حسب وزنی که داشتند به عنوان پول مورد استفاده قرار می گرفتند. این اشیا عمدا به تکه هایی با وزن های متفاوت تقسیم شده بودند تا همانند سکه در موراد مختلف مورد استفاده قرار بگیرند.
این گنجینه با سایر گنجینه های مشابه کشف شده در اسکاندیناوی فرق دارد، چرا که موارد قبلی از اشیای نقره ای سالم تشکیل شده بودند.
با اینکه باستان شناسان تایید نموده بودند، آثاری که به وسیله بدنارسکی کشف شده اند به عصر وایکنیگ تعلق دارد، اما زمانی که کارشناسان دانشگاه علوم و فناوری نروژ وارد عمل شدند، اهمیت حقیقی این اشیای تاریخی تعیین شد.
استفاده از سکه ها از حوالی 550 تا 800 میلادی در غرب و جنوب اروپا شروع شد. این درحالی است که مردم اسکاندیناوی از اواخر قرن نهم میلادی به استفاده از سکه روی آورده بودند.
منبع: همگردی