کمبود این ویتامین ها مغز را تنبل و متوهم می نماید
به گزارش آب مایه حیات، شاید تعجب آور نباشد که تعادل ظریف مواد مغذی برای سلامت مغز کلیدی است: کمبود یا زیاده روی در ویتامین ها، قندها، چربی ها و اسیدهای آمینه می تواند بر مغز و رفتار به صورت منفی یا مثبت تأثیر بگذارد.

به گزارش آب مایه حیات، در قرن های 15 و 16 که سفرهای دریایی طولانی مرسوم بود و به عنوان عصر اکتشاف شناخته می شد، ملوانان از تجربه تماشا رویای غذاهای رنگارنگ و مزارع سرسبز گزارش دادند. اما بعدها معین شد که این ها توهم دوری چند ماهه از خشکی و ماه ها دریانوردی بوده است. در آن زمانه بعضی از ملوانان حتی از شدت این توهم خود را به دریا انداختند.
معلوم شد که درمان این سراب های دلخراش، آنطور که قبلاً گمان می رفت، معجونی از مواد شیمیایی پیچیده نیست، بلکه پادزهرش یک آب لیموی ساده است. در حقیقت این ملوانان از بیماری اسکوربوت رنج می بردند، بیماری ناشی از کمبود ویتامین C، ریزمغذی ضروری که مردم از خوردن میوه ها و سبزیجات به دست می آورند.
ویتامین C برای فراوری و آزادسازی انتقال دهنده های عصبی، پیغام رسان های شیمیایی مغز، مهم است. در غیاب آن، سلول های مغز به طور موثر با یکدیگر ارتباط برقرار نمی نمایند، که می تواند منجر به توهم گردد.
همانطور که داستان معروف از کاشفان دریایی نشان می دهد، یک ارتباط صمیمانه بین غذا و مغز وجود دارد، ارتباطی که محققان در کوشش برای کشف آن هستند.
اینکه چگونه اجزای غذا و محصولات تجزیه آن ها می توانند دستورالعمل های ژنتیکی را که فیزیولوژی ما را کنترل می نمایند، تغییر دهند.
در حالی که ما هنوز نمی توانیم با رژیم غذایی از بیماری های مغزی پیشگیری کنیم یا آن را درمان کنیم، محققان در حال یادگیری چیزهای زیادی در خصوص نقش تغذیه در فرآیندهای مغزی روزمره هستند.
شاید تعجب آور نباشد که تعادل ظریف مواد مغذی برای سلامت مغز کلیدی است: کمبود یا زیاده روی در ویتامین ها، قندها، چربی ها و اسیدهای آمینه می تواند بر مغز و رفتار به صورت منفی یا مثبت تأثیر بگذارد.
مانند ویتامین C، کمبود سایر ویتامین ها و مواد معدنی نیز می تواند باعث بروز بیماری های تغذیه ای گردد که بر مغز انسان تأثیر منفی می گذارد. به عنوان مثال، سطوح پایین ویتامین B 3/نیاسین در رژیم غذایی - که معمولاً در گوشت و ماهی یافت می گردد - باعث پلاگر می گردد.
پلاگرا بیماری است که در آن افراد دچار زوال عقل می شوند. نیاسین برای تبدیل غذا به انرژی و بلوک های سازنده، محافظت از طرح ژنتیکی در برابر آسیب های محیطی و کنترل مقدار فراوری بعضی از محصولات ژنی لازم است.
در غیاب این فرایندهای حیاتی، سلول های مغز که به عنوان نورون ها نیز شناخته می شوند، عملکرد نادرستی دارند و زودرس می میرند که منجر به زوال عقل می گردد.
- این ویتامین ها را مصرف کنید تا به آلزایمر و زوال عقل دچار نشوید
در مدل های حیوانی، کاهش یا مسدود کردن فراوری نیاسین در مغز باعث آسیب عصبی و مرگ سلولی می گردد. در مقابل، نشان داده شده است که افزایش سطح نیاسین اثرات بیماری های عصبی مانند آلزایمر، هانتینگتون و پارکینسون را کاهش می دهد.
مطالعات مشاهده ای در انسان نشان می دهد که سطوح کافی نیاسین ممکن است در برابر این بیماری ها محافظت کند، اما نتایج هنوز قطعی نیست.
منبع: همشهری آنلاین