بلایی که نوشیدن چای بر سر شما می آورد!
به گزارش آب مایه حیات، یک کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به فواید بسیار نوشیدنی چای گفت: این فواید زمانی نصیب بدن می گردد که چای به صورت تازه دم و به اندازه متعادل مصرف گردد.
چای بی شک یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در سراسر دنیا است و بسیاری مردم دنیا روزانه این نوشیدنی محبوب را مصرف می نمایند. در این مطلب از آب مایه حیات به آنالیز مضرات مصرف زیاد چای می پردازیم.
چهار نوع چای در دنیا
چای سیاه، چای سبز، چای سفید و چای اولانگ چهار نوع چای موجود هستند که در این میان چای سیاه پرمصرف ترین آن ها به شمار می رود که تخمیر شده گیاه چای محسوب می گردد.
کافئین در چای
چای سیاه به نسبت انواع دیگر چای کافئین بیشتری دارد، اما در مقایسه با قهوه اندازه کافئین آن کمتر است و وجود همین کافئین می تواند موجب بهبود تمرکز در افراد شده و به آن ها آرامش بدهد.
خواص آنتی اکسیدانی چای
یکی از مهم ترین خواص چای وجود همین آنتی اکسیدان هاست که موجب می گردد رادیکال های آزاد در بدن غیرفعال شوند. وجود بعضی آنتی اکسیدان ها در چای هم مانند پلی فنول ها موجب کاهش سطح کلسترول و قند خون در بدن می گردد. بعلاوه همین پلی فنول ها نقش موثری در مبارزه با سلول های سرطانی دارند و می توانند در پیشگیری از ابتلا به سرطان یاری نمایند.
مضرات مصرف زیاد چای
فواید چای تا زمانی است که افراد، چای تازه و به اندازه کم مصرف نمایند، اما اگر مصرف چای از سه تا چهار فنجان در روز فراتر رود قطعا با مضراتی برای سلامت بدن همراه خواهد بود.
کم خونی
اولین عارضه مصرف چای زیاد، کم خونی ناشی از فقر آهن است، چراکه مصرف بالای چای به علت وجود ترکیباتی به نام تانن موجب کاهش جذب آهن شده و از این طریق موجب ایجاد کم خونی در بدن افراد می گردد.
استرس و بی قراری
مصرف زیاد چای به علت وجود کافئین بالا در آن موجب ایجاد استرس و بی قراری و اضطراب در افراد می گردد. هرچه چای بیشتر دم بکشد اندازه بیشتری از کافئین آن در اختیار بدن قرار می گیرد و افراد باید از چای بسیار دم کشیده و مصرف زیاد آن خودداری نمایند.
رفلاکس معده
کافئین موجود در چای می تواند موجب تشدید علائم رفلاکس معده شده و سوزش سردل را ایجاد کند. مصرف بالای چای سردردهای مزمن را نیز برای افراد رقم می زند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب آیا می دانید زردچوبه برای چه کسانی مضر است را بخوانید.
منبع: پیام دلتا