چند غذای راحت و خوشمزه با خامه
به گزارش آب مایه حیات، ممکن است تا به حال چندین بار از خامه برای تهیه انواع غذا یا شیرینی استفاده نموده باشید و تصور کنید که این محصول لبنی به جز چربی و کالری زیاد، هیچ ماده مغذی یا خواصی ندارد، اما این تصور کاملا اشتباه است. خامه حاوی اندازه زیادی ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات مفید دیگر است. با توجه به طعم بی نظیر و کاربرد خامه در آشپزی می توانید چند غذای راحت و خوشمزه با خامه تهیه کنید و از فواید و طعم آن لذت ببرید.
بعضی از ویتامین های موجود در خامه شامل ویتامین A، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E، ویتامین K، کولین، بتائین، فولات، نیاسین، تیامین، ریبوفلاوین و اسید پانتوتنیک هستند. بنابراین، این ماده غدایی سفید رنگ با بافتی مخملی علاوه بر افزایش طعم و عطر غذا، از مزایای مختلف سلامتی برخوردار است. در ادامه طرز تهیه چند غذای راحت و خوشمزه با خامه را برایتان در نظر گرفتیم و پیشنهاد می کنیم آن ها را امتحان نموده و از خوردنشان لذت ببرید.
مرغ با خامه و سس پستو
این مرغ سرخ شده همراه با پستو، گوجه فرنگی خشک، فلفل دلمه ای و سس سیر خامه ای تجربه خوردن یک شام شگفت انگیز را برایتان رقم خواهد زد.
مواد لازم:
- سینه مرغ: 3 تا 4 تکه (بدون استخوان، بدون پوست)
- فلفل چیلی: ¼ قاشق چای خوری (خرد شده)
- پیاز قرمز: ½
- سیر: 3 حبه (خرد شده)
- گوجه فرنگی خشک: ½ پیمانه
- فلفل دلمه ای: 3 عدد (1 عدد قرمز، ½ زرد و ½ سبز)
- پستو: ½ پیمانه
- خامه صبحانه: ½ پیمانه
- عصاره مرغ: ½ پیمانه
- نمک و فلفل
- ریحان تازه: برای تزئین
- پنیر پارمزان: برای تزئین
مواد لازم برای سس پستو:
- ریحان تازه: 2 پیمانه
- دانه کاج: ⅓ پیمانه (اختیاری)
- پنیر پارمزان: ⅓ پیمانه
- سیر: 3 حبه
- روغن زیتون: ⅓ پیمانه
- آبلمیوه تازه: 1 قاشق چای خوری
- نمک: ½ قاشق چای خوری
- فلفل تازه: به میزان دلخواه
طرز تهیه پستو:
- ریحان، دانه های کاج، پنیر و سیر را با هم در یک غذاساز یا مخلوط کن مخلوط کنید. سپس روغن زیتون، آبلیمو و نمک را اضافه کنید. دوباره مواد را هم مخلوط کنید تا همه به خوبی با هم مخلوط شده و نسبتا نرم شوند. در صورت تمایل فلفل (و یا نمک بیشتری) اضافه کنید.
- می توانید پستو را در یک شیشه یا ظرف قابل درب دار نگهداری کنید. درب آن را محکم ببندید و تا 1 هفته در یخچال نگه دارید.
طرز تهیه مرغ:
- یک قاشق غذاخوری روغن و فلفل چیلی خرد شده را در یک تابه بزرگ نچسب گرم کنید. سینه مرغ را به ماهیتابه اضافه نموده و روی حرارت میانه به مدت 5 دقیقه از هر طرف بپزید تا پخته گردد. اگر مرغ خیلی زود آغاز به قهوه ای شدن کرد، حرارت را کم کنید. مرغ را از ماهیتابه بیرون آورده، کنار بگذارید.
- سس را با ترکیب پستو، خامه و آب مرغ در یک فنجان یا کاسه بریزید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند و کنار بگذارید.
- تابه را روی شعله قرار دهید تا گرم گردد و پیاز، سیر، و گوجه فرنگی خشک را داخل آن ریخته و بهم بزنید. اگر تابه خشک است، کمی بیشتر روغن اضافه کنید. با حرارت زیاد رو به میانه حدود 1 دقیقه یا تا زمانی که کاملا عطر مواد به مشام برسد، آن را بپزید. فلفل دلمه ای را اضافه کنید و پخت را ادامه دهید تا کمی پخته گردد و بافت تردی پیدا کند.
- سس پستو آماده شده را به تابه اضافه نموده و بگذارید گرم گردد. سینه های مرغ را به صورت نوار برش زده و داخل تابه قرار دهید و برای مدت 2 تا 3 دقیقه آن را بپزید. روی آن را با پارمزان و ریحان تزئین کنید. مرغ شما آماده است و می توانید بلافاصله آن را روی ماکارونی، برنج یا بلغور سرو کنید و لذت ببرید.
سوپ گوجه فرنگی خامه ای
هر چه به فصل سرما نزدیکتر می شویم تمایل به خوردن غذاهایی مثل سوپ و آش داغ بیشتر می گردد. سوپ گوجه فرنگی خامه ای یک سوپ فصلی مناسب برای سپری کردن شب های سرد زمستانی است.
مواد لازم:
- کره: 4 قاشق غذاخوری
- پیاز زرد: 1 عدد بزرگ
- کرفس: 1 ساقه (خرد شده)
- سیر: 2 حبه
- نمک: ½ قاشق چای خوری
- آرد همه منظوره: ¼ پیمانه
- هویج: 1 عدد بزرگ (خرد شده)
- کنسرو گوجه فرنگی: 1 قوطی
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- عصاره مرغ یا سبزیجات: 2 پیمانه
- خامه پرچرب: 1 پیمانه
طرز تهیه:
- کره را در یک قابلمه بزرگ یا حرارت میانه ذوب کنید. پیاز، هویج، کرفس، و سیر را اضافه کنید. حدودا 8 دقیقه مرتبا هم بزنید تا سبزیجات نرم شوند.
- آرد را اضافه نموده و حرارت دهید. بعد از مدتی مواد را از روی حرارت بردارید.
- گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، عصاره سبزیجات یا مرغ و مواد معطر تفت داده شده را داخل مخلوط کن ریخته و پوره کنید تا یکدست شوند. پوره را به قابلمه برگردانید.
- درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت میانه بپزند، گاهی اوقات مواد را هم بزنید، حدود 20 دقیقه یا تا زمانی که سوپ کمی جوش بیاید و غلیظ گردد.
- سوپ را از روی حرارت برداشته و خامه را اضافه کنید. بعد از این مرحله بلافاصله سوپ را سرو کنید.
پاستای خامه ای با قارچ ترد
این پاستای خامه ای لذیذ را می توانید با قارچ اویستر یا قارچ دکمه ای تهیه کنید. این پاستای خوشمزه خیلی سریع آماده می گردد و انتخاب مناسبی برای گیاه خواران است.
مواد لازم:
- روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری
- قارچ: 450 گرم (دکمه ای/اویستر/شیتاکه)، خرد شده
نمک
- پیاز قرمز: 2 عدد میانه
- اسپاگتی: 450 گرم
- جعفری: ⅓ پیمانه (خرد شده)
- خامه پرچرب: ½ پیمانه
- آب لیمو و رنده پوست لیمو: ½ لیمو
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- پنیر پارمزان: ½ پیمانه
- فلفل تازه
طرز تهیه:
- دو قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه بزرگ یا میانه بریزید و حرارت دهید. نیمی از قارچ ها را در قابلمه بریزید و حدود 5 دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای رنگ شوند حرارت دهید. گاهی اوقات آن ها را هم بزنید.
- قارچ ها را با یاری یک کفگیر به یک بشقاب منتقل کنید. به آن ها نمک بزنید. این کار را با قارچ های به جامانده تکرار کنید و آن ها را نیز در روغن تفت داده و نمک بزنید. همه قارچ ها را یکجا نمی ریزیم تا قابلمه پر نگردد و همه قارچ ها به صورت یک میزان حرارت ببینند.
- حرارت را کاهش داده و روی میانه قرار دهید. همه قارچ ها را به قابلمه برگردانید. پیاز را اضافه نموده و مرتب هم بزنید تا حدود 2 دقیقه پیازها شفاف و نرم شوند.
- در همین حال، اسپاگتی را در قابلمه بزرگی از آب نمک در حال جوشیدن ریخته و گاهی اوقات هم بزنید. اسپاگتی ها را حدود 2 دقیقه کمتر از دستورالعمل روی بسته بندی حرارت دهید تا نرم شوند.
- با استفاده از انبر، اسپاگتی را با قارچ به قابلمه منتقل نموده و خامه و 1 فنجان از آب اسپاگتی را به آن ها اضافه کنید. حرارت را به میانه برسانید و بگذارید تا دم بکشد و بپزید و مدام آن را هم بزنید تا زمانی که اسپاگتی کاملا نرم شده و مایع داخل قابلمه کمی غلیظ گردد (حدود 3 دقیقه).
- قابلمه را از روی حرارت بردارید. رنده پوست لیمو و آبلیمو، جعفری و کره را اضافه کنید. پارمزان و میزان فلفل اضافه نموده و تفت دهید. در صورت احتیاج چاشنی و نمک بیشتری اضافه کنید. در نهایت، اسپاگتی را داخل بشقاب ریخته و روی آن را با پنیر پارمزان تزئین کنید.